Over Dumol Safety & Training B.V.

Brandweerscholing is een onderneming gestart vanuit oogpunt van de praktijk.

De methodes van Dumol verbinden gedrag en inhoud met beeld op een logische, natuurlijke en aansprekende wijze die voor iedere deelnemer zeer verhelderend werkt. De combinatie van theorie / praktijk maakt leren en oefenen niet alleen gemakkelijker en effectiever maar ook nog eens veel leuker.

Om goed te kunnen leren dien je zowel de linkerhersenhelft (taal- of analytische kant) áls de rechterhersenhelft (beeld- of creatieve kant) optimaal te gebruiken en samen te laten werken. De methodes van Dumol optimaliseert deze samenwerking en staat garant voor betere leerresultaten.

Goed leren = voorgoed onthouden

Voor de meeste deelnemers geldt, dat het niet aan hun intelligentie of capaciteiten ligt om iets te leren maar vaak aan de wijze waarop de lesstof wordt aangeboden en aan hoe zij gewend zijn om te leren. De informatie wordt hiermee in het kortetermijngeheugen (werkgeheugen) ‘gestampt’ en maar voor korte duur onthouden. Misschien net voldoende voor op de terugweg bijvoorbeeld na een oefening, training of vlak erna op de kazerne. Maar daarna is alles weer grotendeels vergeten.

Goed leren (beter en langer onthouden) voor het behalen van een optimaal resultaat betekent de stof in het langetermijngeheugen opslaan. Goed leren doet Dumol door zoveel mogelijk zintuigen te prikkelen en iets nieuws te koppelen aan iets dat de deelnemer of cursist al kent of weet. Dit kan bijvoorbeeld door combineren, associëren en met bijvoorbeeld behulp van virtuele casuïstiek  visualiseren.

Mensen leren vooral door dingen zelf te ervaren. Zoals Confucius al zei:

Vertel het me en ik zal het vergeten.
Laat het me zien en ik zal het onthouden.
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken!

R.M. Molenaar, BBA
Algemeen Directeur Dumol Safety & Training BV

Voor wie hebben wij gewerkt of werken wij: